Toka artikkeli

17.11.2023

SÄÄENNUSTE KOKO MAAHAN

Kylmä sää jatkuu

Kylmä ja enimmäkseen poutainen sää jatkuu

Lauantaina pilvisyys on laajoilla alueilla runsasta. Etenkin Lapissa pilvipeite rakoilee, paikoin myös muualla. Etelärannikon tuntumassa liikkuu itään lumikuuroja. Vähän lunta satelee myös maan etelä- ja keskiosan sisämaassa, illalla myös pohjoisessa. Päivälämpötila on etelässä 0…-2, maan keskiosassa -2…-6, Pohjois-Pohjanmaalla -6…-12, Lapissa -10…-20 astetta.

Lue lisää…

Lähipäivien sää

Kylmä sää jatkuu.

Lauantaina lännen ja lounaan välinen tuuli on heikkoa tai kohtalaista. Pilvisyys on laajoilla alueilla runsasta. Etenkin Lapissa pilvipeite rakoilee, paikoin myös muualla. Etelärannikon tuntumassa liikkuu itään lumikuuroja. Vähän lunta satelee myös maan etelä- ja keskiosan sisämaassa, illalla myös pohjoisessa. Päivälämpötila on etelässä 0…-2, maan keskiosassa -2…-6, Pohjois-Pohjanmaalla -6…-12, Lapissa 12…-20 astetta.

Sunnuntaina sää on suuressa osassa maata pilvinen. Etelässä pilvipeite rakoilee, Pohjois-Lapissa on laajemmin selkeää. Pohjois-Pohjanmaalla sataa päivän kuluessa vähän lunta. Etelärannikolle leviää illalla mereltä lumisateita. Etelänpuoleinen tuuli on länsirannikolla kohtalaista, muuten tuuli on heikkoa. Päivälämpötilat pysyttelevät ennallaan.

Maanantaina maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla satelee paikoitellen vähän lunta, ja ilmavirtaus kääntyy itään. Lapissa jatkuu poutasää ja pilvipeite rakoilee. Etelärannikolla päivälämpötila on nollan tuntumassa, muualla maassa on pakkasta, pohjoisen selkeillä paikoilla pakkanen on kireää.

Tiistaina Suomessa on kylmä korkeapaine. Sää on poutainen ja pilvisyys vaihtelee alueittain. Maan etelä- ja keskiosassa on pääosin heikkoa pakkasta, Pohjois-Karjalassa pakkasta on 10…15 astetta, pohjoisessa 15…25 astetta, paikoin 30 astetta.

Viikon puolivälissä lännestä näyttäisi lähestyvän laaja lumisadealue, ja samalla etelänpuoleinen tuuli voimistuu. Pakkanen heikkenee etenkin Lapissa.

Päivitetty 17.11. 14.53

SUOMI-TRIVIA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *